Telefooncentrale

Telefooncentrale

Een telefooncentrale (PBX) is noodzakelijk om naar andere nummers te kunnen bellen. Het installeren en onderhouden van een PBX vergt veel tijd en geld. Ook kan het erg complex zijn. Infra VOIP biedt daarom een alternatief op de traditionele telefooncentrale. Namelijk een telefooncentrale in de Cloud!


Trunklijn visueel
User account visueel
Hoe werkt een telefooncentrale in de Cloud?
  1. U draait het nummer dat u wilt bellen.
  2. Er wordt verbinding vanaf uw telefoon gemaakt met de Infra VOIP-telefooncentrale in de Cloud.
  3. De Infra VOIP-telefooncentrale schakelt u, aan de hand van een Trunk kanaal, door naar het door u gedraaide nummer. Dit kan een vaste lijn zijn, maar ook een mobiele telefoon die aan het internet is gekoppeld via 3G- of 4G-verbinding.

Dit gebeurt allemaal in één enkele seconde, net zoals een normaal telefoongesprek.

Wanneer u geen centrale heeft, kunt u niet naar een ander bedrijf of gratis onderling bellen. Het is namelijk onmogelijk om een verbinding tot stand te brengen zonder deze centrale.


Voordelen van een telefooncentrale in de Cloud

  • Flexibel
  • U bent niet gebonden aan een fysieke telefooncentrale. Hierdoor kunt u overal ter wereld bellen, zolang u maar verbonden bent met het internet. Wanneer u thuis uw telefoon aansluit, kunt u ook met uw bedrijfsnummer bellen. Ook is het mogelijk om op meer dan alleen een telefoon gebeld te kunnen worden. Zo zijn er applicaties voor de computer, tablet en mobiele telefoon. Ook is het mogelijk om te videobellen aan de hand van deze centrale.

  • Snel en goedkoop te installeren
  • Het installeren en aansluiten van een telefooncentrale in de Cloud is binnen 1 dag te realiseren. Ook is het uitbreiden van een bestaande centrale zeer gemakkelijk. Hierdoor kunt u binnen 1 dag uw gehele organisatie voorzien van een telefonie-oplossing. Dit kan u veel geld besparen, omdat u alleen betaalt voor het aantal nummers dat u echt nodig heeft. Ook heeft u geen aanschafkosten van een fysieke PBX.

  • Geen zorgen
  • Doordat u geen fysieke telefooncentrale meer heeft, is uw PBX veilig tegen brand en diefstal. U hoeft dus geen brandblussysteem te installeren.

Kosten

De telefooncentrale in de Cloud van Infra VOIP zit standaard in onze abonnementen. Hierdoor hoeft u deze zelf niet aan te schaffen. Wilt u weten hoeveel een VoIP-abonnement kost? Maak dan gebruik van onze kostenberekening tool.


Een eigen telefooncentrale?

Heeft u liever een eigen telefooncentrale? Of wilt u weten wat de voordelen hiervan zijn? Lees dan alle informatie op onze aparte pagina: 'Eigen VoIP-telefooncentrale'!


Wij helpen u graag!

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!

Tevreden zakenman