Het uitfaseren van ISDN

Het uitfaseren van ISDN

KPN heeft aangegeven op 1 september 2019 ISDN-1 en ISDN-2 uit te faseren. Dit betekent dat de huidige gebruikers van ISDN op zoek moeten naar een alternatief. ISDN is de meest gebruikte telecommunicatie-infrastructuur door bedrijven. ISDN is destijds groot geworden, doordat het mogelijk was om meerdere lijnen te hebben binnen een bedrijf. Meerdere mensen konden tegelijkertijd bellen en gebeld worden. ISDN bestaat al tientallen jaren, en de lijnen zijn daardoor enorm verouderd. Het onderhoud van deze lijnen is duur. Mede daardoor gaat KPN ISDN uitfaseren. Infra VoIP biedt een oplossing voor de klanten die hierdoor zonder telefoonlijn komen te zitten.


Oud en nieuwe telefoon
VoIP in plaats van ISDN

VoIP is de telecommunicatie-infrastructuur van de toekomst. Alles is tegenwoordig al digitaal, dus waarom uw telefoon niet? VoIP heeft zich al jaren bewezen als een geweldige opvolger van de ouderwetse ISDN-lijn. VoIP is veel goedkoper, levert een betere geluidskwaliteit en levert dezelfde diensten. Deze diensten zijn natuurlijk wel moderner gemaakt. Zo kunt u uw voicemail op uw smartphone ontvangen, en kunt u overal ter wereld kosteloos bellen naar uw interne telefoonnetwerk. Een ander voordeel van VoIP zijn de lage onderhoudskosten. VoIP werkt via de Cloud waardoor er geen dure telefoonlijnen onderhouden hoeven te worden, VoIP is de perfecte oplossing voor uw organisatie.


Hoe stap ik over naar VoIP?

Tevreden zakenmanBij de overstap naar Infra VOIP komt er geen monteur aan te pas; het is puur een administratieve afhandeling. Aan de hand van de 'kostenberekening tool' kunt u zien u kijken welk abonnement het best bij u past, en neemt vervolgens contact met ons op. Wanneer u overstapt naar Infra VOIP met een nieuw telefoonnummer, kan het Infra VOIP-telefoonabonnement binnen enkele uren voor u klaar staan. U kunt ook uw huidige telefoonnummer mee verhuizen naar Infra VOIP, maar houdt er wel rekening mee dat dit enkele dagen kan duren. Bij uw huidige provider zal dit namelijk ook administratief geregeld moeten worden.


Wij helpen u graag!

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!